Hoe nieuwe gordijnen dag en nacht verschil kunnen maken

Het kamertje van onze jongste zoon heeft sinds kort prachtige nieuwe gordijnen hangen van het merk Lifestyle-interior by Headlam. Hoe ik tot de keuze van deze nieuwe gordijnen ben gekomen kun je in deze blog lezen;

Op een ochtend was ik uitgenodigd bij één van de service centra van Headlam. Zij zijn een groothandel met een compleet aanbod in raamdecoratie en vloerbedekkingen. Kwaliteit, service, creativiteit en exclusiviteit staan voorop. Hun vertegenwoordiger raamdecoratie Headlam liet mij de prachtige raamdecoratie collectie zien van hun private label Lifestyle-interior. Ook wel hun “huislijn”

Het viel mij direct op hoeveel keuze en mogelijkheden er waren

Materiaal keuze

In de showroom kreeg ik alle gordijnstoffen te zien van Lifestyle-interior. Ik was gericht op zoek naar een gordijnstof met een stoere uitstraling in een warme aardse kleur. De overgordijnen die we nu al een tijd hadden hangen waren in een ‘veilige’ crème kleur en vielen totaal niet op. Doordat de muren ook wit crème zijn en ze in het niet vielen en alles vrij saai oogde. Ik wilde met de nieuwe gordijnen warmte creëren en zorgen voor een mooi contrast met de monochrome interieurstijl. Zo koos ik voor een stevige stof met visgraatmotief erin. De kleur werd een warme okergele kleur. In plaats van een muur te schilderen in een warme kleur maakten we door de gordijnen een opvallend statement in het kamertje van onze zoon. De gordijnen werden aan de achterkant voorzien van een zogenaamd “black-out” stof waardoor deze helemaal verduisterd werden. Op een kinderkamer is dit vaak erg fijn, zeker als de kleintjes overdag nog een slaapje doen.

Combineren

Het combineren van stoffen is een extra manier van sfeer creëren en vooral het creëren van een uniek gordijn.  Zo koos ik voor een pakrand van zo 35 cm van zwart wit gemêleerde gordijnstof.

Kies ook eens voor een aantal extra meters van de gekozen stof en laat hiervan mooie kussens maken om de sfeer ook verder door te voeren in jouw interieur

Confectie

Het kiezen van gordijnstof is één, maar daarna volgt de juiste manier van confectie. Zo zijn er diverse manieren mogelijk; Bij een gordijn op rail kan gekozen worden voor een standaard confectie met enkele plooi of zelfs tot 3 plooien (“triple” plooi) De plooi bepaalt hoe een gordijn valt. In het kamertje van onze zoon maakten we de keuze voor een enkele plooi zodat er een “stoer” effect ontstaat. We hebben er tevens voor gekozen het gordijn iets langer te laten zodat het niet te netjes oogt en deze nonchalant op de vloer komt te hangen.

De nieuwe gordijnen hebben het kamertje echt “aangekleed”! Zo zie je maar hoe belangrijk raambekleding is in elke ruimte en hoe zij een verschil van dag en nacht kunnen maken.

Zijn jullie ook enthousiast geworden neem dan gauw een kijkje!

https://www.lifestyle-interior.nl/collectie/gordijnen.html

Deze blog is geschreven i.s.m. Headlam