Dutch Design in ons interieur

Nieuwe hanglamp:

Sinds een tijdje hangt er een prachtige nieuwe lamp in ons woonkamer te ‘shinen’  Het is een hanglamp van het Nederlandse merk Puik. Dit merk heeft zich in de afgelopen jaren weten te binden aan diverse Nederlandse topontwerpers o.a. Lex Pott, Ilias Ernst, Kranen/Gille, en anderen. Zo ontstond er een prachtige lijn kleinmeubels en accessoires van eigen bodem. Stuk voor stuk prachtige designproducten voor in je interieur. Elk product is origineel, verantwoord geproduceerd, en gemaakt van het beste materiaal. De afgelopen jaren (het begon met de Clork Clock) ben ik groot fan geworden van Puik en hebben we inmiddels diverse prachtige items van hen in ons interieur.

En sinds 2018 is er dus die nieuwe prachtige design hanglamp in de collectie de ‘CONE’ 

Ontworpen door het ontwerpersduo Kranen/Gille, die elkaar tijdens hun opleiding aan de Design Academy Eindhoven ontmoetten. Na heel veel schetsen, die bestonden uit één enkele lijn, ontstond daar ‘de ideale lijn’ Dit resulteerde in de Cone, met als brandpunt een glazen cilinder die uit die ene perfecte lijn tevoorschijn kwam.

Doordat de hanglamp ontworpen is uit één lijn zorgt dit voor een simplistisch elegant ontwerp. De vorm van de hanglamp neigt naar het industriële, maar de zachte rondingen zorgen ervoor dat het harde randje verdwijnt. 

Wij kozen voor de witte uitvoering omdat deze het beste tot zijn recht komt in ons lichte Scandinavisch interieur. Overdag is hij door zijn eenvoud een prachtig design item om te zien. ‘ S avonds geeft hij een prachtig warm licht af, en zorgt hij voor een fijn sfeertje in onze zithoek.

Past in vele interieurs:

Door zijn simplistische vormgeving van staal en glas is hij tevens goed te combineren met diverse woonstijlen. 

Kortom; een tijdloos ontwerp die ook nog verkrijgbaar is in, zwart, donkerblauw en grijs. Ik weet zeker dat dit er eentje is die weleens heel langs kan blijven hangen. En dat is totaal geen straf!

Ben je ook enthousiast geworden, neem dan snel een kijkje bij Puik

https://www.puikdesign.com/nl/product/cone

Deze blog is mede tot stand gekomen mmv Puik Design.