Eenvoudig je keuken opknappen

Alles behalve een strakke, moderne keuken. Dat troffen we 3 jaar geleden in ons huis aan, toen we er kwamen wonen. Nee, deze was al wat jaartjes oud en gedateerd. Hoe krijg je het dan toch voor elkaar om met relatief weinig middelen en budget een keuken te realiseren naar jouw smaak? Ik vertel het je allemaal in deze blog.

We gingen het er voorlopig mee doen, die ietwat ouderwetse keuken. Dus geen grote verbouwing, maar met kleine veranderingen en nieuwe accessoires deze ruimte naar onze hand zetten. En door natuurlijk bestaande elementen, die al wel voldeden te koesteren. Zo was de inbouwapparatuur en het werkblad van de keuken nog in goede staat en kon daar op vooruit worden geborduurd. Met als einddoel: het resultaat moest beter in ons Scandinavisch interieur passen en zodoende nog wat jaartjes mee kunnen.

Veranderingen:

Al gauw had ik in mijn hoofd welke veranderingen ik wilde doorvoeren en ging ermee aan de slag.

Keukenkastjes:

Helaas was de kleur van de keukenkastjes door de vorige bewoner niet bepaald smaakvol uitgekozen. Deze waren oranje/mahoniehoutkleurig en de handgreepjes waren van geborsteld staal. Met de zogeheten Flexa ‘Mooi Makkelijk-lijn’ gaf ik deze met de keukenkasten verf in wit zijdeglans een gemakkelijke make-over. Alleen even een kwestie van vooraf licht opschuren, ontvetten en je kunt de verf zonder grondverf/primer aanbrengen.

               

Handgreepjes:

De handgreepjes verving ik voor leren zwarte exemplaren van ‘Handles and More’.

Ze zorgden direct voor een stoere afwerking en liggen prettig in de hand. 25 stuks had ik er van nodig, maar deze investering was z’n geld dubbel en dwars waard.

Kraan:

De keuken beschikte over een eenvoudige rvs-kraan, die we vervingen voor een matte designkraan met een uittrekbaar mondstuk. In de praktijk heel handig en mooi om te zien.

Prullenbak:

Dat een prullenbak niet altijd onaantrekkelijk hoeft te zijn, weten ze maar al te goed bij Brabantia. Zo koos ik voor twee pedaalemmers van 30 liter (één voor restafval en één voor het plastic afval) uit de ‘New Icon lijn’, in pastel geel (almond) en roze (clay pink) Ze zijn een lust voor het oog.

                  

Wandrek:

Op de wand achter de prullenbakken koos ik voor een stoer zwart ijzeren rek met clips van ‘Vtwonen’. Ik gebruik deze als mijn interieur moodboard, maar je zou hem natuurlijk ook prima kunnen gebruiken om je favoriete gerechten op te hangen

     

Keukenmuur:

De zijwand in de keuken wilde ik een nude tint geven, zodat deze goed bij het kleurenpalet van de rest van het huis zou passen. Nu echter nog de vraag: voor welke kleur zou ik gaan? Via diverse verftesters had ik de kleur gevonden: ‘Gentle Umber’ van Flexa. Deze kleur is nude roze met een lichte perzik zweem. En het mooie is: het maakte de keuken wat warmer en gezelliger. En dat is natuurlijk iets dat je wil!

Keukenaccessoires:

Uiteindelijk wilde ik met een aantal accessoires mijn gewenste keuken afmaken zodat deze helemaal bij ons interieurstijl zou passen.

Zo kocht ik;

– Zout en peperstel van Menu “Bottle grinder’ in een mooie nude en donkerroze tint.

– Houten snijplanken van PMT met leren ophang haak.

– Kapstokje van berkenhout voorzien van haken van Iris Hantverk (gekocht via de Fine Store)

– Zeep en afwasmiddel van Mijn Stijl en Meraki

– Houten afwasborstel van HAY

– Hay ‘Porter’ keukenrolhouder

– Houten opstapje (IKEA) die ik heel eenvoudig in de kleur Spiced Honey van Flexa verfde. Deze kleur hebben we al gebruikt als lambrisering achter onze bank en komt zo leuk terug in de keuken.

– Keukentextiel in roze, terra en aardetinten van Humdakin, by Mölle, Hema, House Doctor.

Zo zie je maar: ook een op het eerste oog gezien oudere keuken kan door middel van wat kleine aanpassingen een fijne plek in je huis worden om met recht trots op te zijn! 

Geïnspireerd geraakt, maar je kunt toch nog wat hulp gebruiken? Vraag vrijblijvend interieuradviseur aan via https://interiorbylein.com/interieuradvies/