MIKS: simplistisch maar krachtig statement aan de muur

image 3

“Heb je dat ook weleens gehad? Dat je ineens een product ziet waarvan je denkt: wauw, wat een ontzettend origineel concept! De kleuren, vormgeving, het materiaal en daarmee de mogelijkheden spraken mij direct aan toen ik de ‘MIKS’ zag van Studio Sluijter uit Rotterdam. Dit prachtige product zou wel eens erg goed gaan passen in ons Scandinavisch  interieur.”

Kennis maken met Studio Sluijter:

Studio Sluijter is opgericht door de twee zussen Maaike en Eveliene.
Vanuit hun atelier in Rotterdam ontwerpen (en maken) ze interieurs en meubels. Dat ze dol zijn op grafische vormen, kleur, vintage design, planten en berken-multiplex zie je dan ook duidelijk terug in hun ontwerpen en in hun nieuwste product de MIKS.

image4

MIKS:

MIKS staat voor mix and match. Deze vormen een compositie van verschillende wandvormen van berken-multiplex die je kunt samenstellen naar eigen smaak (kleur en vorm). Bovendien kun je ze op een later moment aanvullen of weer veranderen.

image mikss

De MIKS zijn verkrijgbaar in 6 standaard kleuren waarvan er 1 blank gelakt is. Daarnaast is er op dit moment een tijdelijke kleur roest bruin in de collectie, die wat mij betreft een blijvertje is. Deze kleur is namelijk helemaal van nu.

De collectie bestaat uit 10 verschillende wandvormen die los te koop zijn zodat je je eigen compositie kunt maken.  Je kunt ook kiezen uit één van de 7 voorbeeld-composities die je heel gemakkelijk met een spijkerpatroon op papier kunt ophangen. Zodoende kun je de afstand van de spijkers bepalen bij het gekozen voorbeeld.

image1

Aan de slag:

Op het moment dat de MIKS binnen kwamen, ging ik direct aan de slag. Ik koos voor compositie 7 en de volgende kleuren;  donker roze, poeder roze, blank en de tijdelijke kleur roest bruin. Dit zijn kleuren die me het meest aanspraken. Bovendien passen ze het beste in ons interieur. Twee vliegen in een klap!

Het bepalen van de punten waar je de spijker inslaat was een fluitje van een cent.
Je hangt het papieren spijkerpatroon met daarop jouw compositie op. Daarna steek je op de aangegeven punten met een spelt/spijker zachtjes door de print heen. Vervolgens sla je de spijkers er één voor één in.

Mocht je muur toch te hard zijn of als je liever geen gaatjes in de muur wilt, dan kun je er ook nog voor kiezen ze te bevestigen met sterke dubbelzijdige tape (bijvoorbeeld van Tesa). Eenmaal aan de muur bevestigd, kan ik terugkijken op een simpele klus met een groots resultaat. Ook een saaie wand in huis? Met de MIKS als eyecather geef je je interieur een simplistische, maar o zo krachtig statement!

image miks742e303b-2781-4236-aea5-cd1c9a5303c9

Ben je ook enthousiast geworden over de MIKS neem dan een kijkje op hun site:
https://studiosluijter.nl/miks/